Hormonální jóga  – 30 minut pro vaše zdraví

Hormonální jóga – 30 minut pro vaše zdraví

Již nějakou dobu jsem hledala cvičení, které by podpořilo fungování štítné žlázy. Kdysi mi jeden léčitel poradil jógovou pozici lva, ale izolované cvičení jen této pozice mne příliš nenadchlo. V rámci mých pravidelných lekcí hot jógy, kterou navštěvuji asi 5 let, mi lektorka doporučila hormonální jógu. Mluvila o tom tak nadšeně, že když vypsali termín na víkendový seminář, neváhala jsem ani chvíli a přihlásila jsem se. Víkend právě uběhl a já hned za čerstva sepisuji svoje dojmy. Pokud bych to měla shrnout jedním slovem, řekla bych ÚŽASNÉ. Po docvičení mám skvělý pocit a jen doufám, že ze cvičení udělám můj nový ranní rituál a zvládnu to minimálně 4x týdně. (Podle lektorky je totiž proto, aby to celé fungovalo, nutné cvičit 15x za měsíc)

Proč cvičit hormonální jógu?

Sestava cviků balancuje hormonální hladinu. Je vhodná nejen pro ženy v menopauze, ale i tu, která má problémy s premenstruačním syndromem, nepravidelnou menstruací, nerovnováhou štítné žlázy, cystami na vaječnících, otěhotněním nebo s nízkým libidem. Toto cvičení funguje jako prevence osteoporózy a kardiovaskulárních onemocnění. Podporuje metabolismus, zlepšuje stav kloubů, vylepšuje stav pleti, zvyšuje imunitu, bojuje proti depresi odstraňuje nespavost.

Pro koho je vhodná?

Pro všechny ženy, kterým se začíná snižovat hladina hormonů (cca po 35 roce)

Kde se vzala?

Zakladatelkou je brazilka Dinah Rodrigues, které je dnes přes 80 let a náhodou při kontrolách hladiny hormonů zjistila, že má překvapivě dobré výsledky. Dala dohromady sestavu, která je složená z prvků hatha jogy, kundalini jogy, tibetských technik práce s energií a dalších cvičení z celého světa.  Dnes vyučuje lektory po celém světě.

Více o Dinah a výsledkách hormonální jogy naleznete zde http://www.dinahrodrigues.com.br/yoga/cz_resultados.htm