Základní návod na očistu prostoru

Základní návod na očistu prostoru

Očista prostoru je rituál, který by měl být součástí našeho běžného života. Kolikrát se vám stalo, že jste v místnosti, ve které se necítíte komfortně? Že se po té, co vám odešel klient  např. z masáže či kosmetiky necítíte dobře? Že přijdete do hotelového pokoje a něco se vám v něm nezdá? Že v místnosti, kde jste se před chvíli hádali, cítíte „hustou“ atmosféru?

Různé prostory mají různé energie, některé lepší, některé horší. V každém případě nemusíme jen sedět a čekat, jak negativně nás prostor ovlivní. Existuje spousta metod jak očistit a harmonizovat prostor. Dále uvádím 3 základní kroky rituálu, který si můžete vytvořit sami. Pracujte se živly, se světovými stranami, anděly..čímkoli, čemu věříte.

1. Příprava

Před energetickým čištěním by měl být váš prostor umytý a uklizený. I vy byste měli být na danou činnost připravení. Stačí krátké zklidnění, meditace, uzemění. Stanovte si záměr, se kterým budete čistit, protože kam jde pozornost, tam jde energie. Představte si, jak do prostor plníte láskou nebo jak spokojeně se vaši klienti cítí. Pokud pracujete s kartami, vytáhněte si kartu. Máte-li oltář, připravte se u něj, případně si vytvořte nějaký dočasný pro dobu rituálu. Zavolejte si na pomoc všechny pomocníky, kterým věříte, ať již bohyně, silová zvířata, anděly.. Dopřejte si očistnou koupel, oblečte se do čistého oblečení, můžete se očistit kouřem…

2. Čištění

Samotné čištění může probíhat různými způsoby, jde o to, co je vám nejbližší. Někdy stačí jen otevřít okno a požádat „vítr“ o očištění. Je možné pracovat se všemi živly nebo jen s jedním.

Oheň – zapálení svíčky na různých místech

Vzduch – vykuřovadla (základní je např. šalvěj), jen tak nebo za použití vějířů, per, jakýkoli zvuk – zvonek, buben, tleskání, píseň

Voda – čistá voda nebo voda ovoněná eterickými oleji. Na počátku je možné do ní našeptat právě záměr čištění

Země – sůl, kterou položíte do rohů místnosti a necháte působit (čím déle tím lépe), využití kamenů – šungit, směsí (orgonit), použití bylinek a květin (stačí ve váze)

3. Ukotvení

Na závěr přichází poděkování a ukotvení. Může to být ve malý kamínek, který dáte ke květině se záměrem. Vyberete jiný symbolický předmět, který můžete dát do hlíny v květináči. Obrázek, který na závěr namalujete nebo napíšete  text a dáte na oltář nebo na nějaké pěkné místo. Vytvoříte mandalu nebo malý ale stály oltář. Často se končí rituál slovy „Ať je požehnáno“

Přeji hodně zábavy při čištění. Pokud budete chtít podívat se na prostor z pohledu různých energetických zón, ráda vás tím provedu.